Čínské knedlíčky Dim sum

Dim sum jsou dušené knedlíčky typické pro čínskou kuchyni, které se tradičně připravují na bambusovém pařáčku, na jehož dně bývá banánový list. Knedlíčků existuje spoustu druhů, liší se náplní i tvarem. Základní verzi Dim Sum si však zvládnete připravit sami doma. Základem je těsto won ton, které se tradičně plní masovou, krevetovou nebo vegetariánskou náplní. K horkým knedlíčkům se pak podává omáčka – tradiční sójová, omáčka hoisin nebo sladká chilli omáčka. Jak na to?
Dim sum jsou dušené knedlíčky typické pro čínskou kuchyni, které se tradičně připravují na bambusovém pařáčku, na jehož dně bývá banánový list. Knedlíčků existuje spoustu druhů, liší se náplní i tvarem. Základní verzi Dim Sum si však zvládnete připravit sami doma. Základem je těsto won ton, které se tradičně plní masovou, krevetovou nebo vegetariánskou náplní. K horkým knedlíčkům se pak podává omáčka – tradiční sójová, omáčka hoisin nebo sladká chilli omáčka. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mleté maso 250gramů vepřové
    hladká mouka 240gramů
    voda 120ml
    sádlo 4lžíce
    škrob 4lžíce
    sójová omáčka 4lžíce nebo sweet chilli
    česnek 2ks stroužky
    sójová omáčka 1 - 2lžíce
    zázvor 0,5cm čerstvý
    sůl 1špetka
    černý pepř 1špetka
Pokyny
  1. Sádlo rozpustíme a do teplého sádla zapracujeme hladkou mouku, škrob a vodu.
  2. Mícháme, až vznikne nelepivé hladké těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.
  3. Mezitím si připravíme masovou směs.
  4. Mleté vepřové maso smícháme s jemně nakrájenou jarní cibulkou, strouhaným zázvorem, česnekem, solí, pepřem a sójovou omáčkou. Vytvoříme tvarovatelnou směs.
  5. Těsto vyndáme z lednice a na pomoučeném vále vyválíme asi 2 mm tenkou placku.
  6. Z té vykrojíme kolečka o průměru 6 – 8 cm.
  7. Doprostřed dáme trochu směsi, okraje potřeme vodou a spojíme prsty do tvaru měšce.
  8. Knedlíčky vložíme na pařáček v dostatečném rozestupu, aby se neslepily.
  9. Necháme vařit 5 – 7 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*