Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
|
Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nudle vaříme dle návodu na obalu.
- Následně je scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme.
- Mezitím, co se nudle vaří, smícháme chilli omáčku, sójovou omáčku, lžíci vody a dáme stranou.
- V hlubší pánvi, nebo ve woku, rozpálíme sezamový olej.
- Pak přidáme zázvor, kolečka mrkve, kapustu nakrájenou na větší pásky nebo kousky, cibuli nakrájenou na osminky a na kolečka nakrájenou chilli papričku (pokud nemáme rádi pálivé, můžeme vynechat)
- Zeleninu opékáme 3 – 5 minut – měla by zůstat stále křupavá.
- Nakonec do pánve přidáme nudle i omáčku a vše promícháme dohromady.