Tradiční rakouský dezert se skvělou kombinací šťavnatých meruněk a jemných tonka fazolek. Jak si tuhle osvěžující dobrotu připravit prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Tradiční rakouský dezert se skvělou kombinací šťavnatých meruněk a jemných tonka fazolek. Jak si tuhle osvěžující dobrotu připravit prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny.
- Přidáme špetku soli, citronovou kůru a vanilku.
- Postupně přidáváme mléko a mouky, aby vzniklo hladké těsto.
- Nakonec vyšleháme pevný sníh z bílků a opatrně je přimícháme do těsta.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej, nalijeme těsto a počkáme, než se z jedné strany opeče.
- Poté ho roztrháme vidličkou na větší kusy, otočíme a dopečeme z druhé strany.
- Tvaroh přendáme do mísy, dochutíme ho nadrobno nakrájenými meruňkami, cukrem a ovoníme špetkou nadrobno nastrouhané tonky (použijeme nejlépe struhadlo na muškátový oříšek).
- Trhanec podáváme jemně posypaný moučkovým cukrem a přelitý ochuceným tvarohem.
Po vaření i pečení nás čeká jako vždy úklid kuchyně, jeho nedílnou součástí je odstranění odpadu, který v jeho průběhu vznikl. Mezi tradiční chytáky patří plata od vajec - víte kam s nimi? Můžeme je vytřídit do papírového odpadu, natrhaný na menší kousky jej můžeme vyhodit na náš kompost, stejně jako skořápky od vajec, pokud kompost nemáme, patří skořápky do nádob na bioodpad.