Svěží voňavé kuře je skvělou volbou pro nedělní oběd, který navíc upečete v jedné nádobě společně i s přílohou.
|
Svěží voňavé kuře je skvělou volbou pro nedělní oběd, který navíc upečete v jedné nádobě společně i s přílohou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Očištěné kuře naporcujeme minimálně na čtyři kusy a obalíme ho ve směsi olivového oleje, soli a oregana.
- Poté nakrájíme očištěné brambory.
- Vše vložíme do hlubší zapékací mísy.
- Zakapeme šťávou z čerstvých citronů a doslova zalijeme panenským olivovým olejem.
- Poklademe na vrch rozpůlené hlavy neoloupaného česneku.
- Pečeme v troubě na 160°hodinu a poté zvýšíme na 180°a pečeme minimálně další půl hodiny. Podáváme s fetou.