Máte chuť na něco lahodného a také máte dostatek času na to vyzkoušet něco nového, i když to bude znamenat pár hodin v kuchyni? Citronové pusinky jsou chuťově dokonale vyvážené, potěší snad každého a jejich poněkud delší doba přípravy a pečení rozhodně stojí za to.
|
Máte chuť na něco lahodného a také máte dostatek času na to vyzkoušet něco nového, i když to bude znamenat pár hodin v kuchyni? Citronové pusinky jsou chuťově dokonale vyvážené, potěší snad každého a jejich poněkud delší doba přípravy a pečení rozhodně stojí za to.
|
Porce
20 pusinek
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
bílek
6ks
studený z lednice
krupicový cukr
300g
sůl
1špetka
bramborový škrob
1lžička
|
Pokyny
- Bílky se solí ušleháme na tuhý sníh, postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr.
- Sníh by měl být po ušlehání s cukrem pevný a lesklý, do něj zašleháme ½ lžičky bramborového škrobu a citronovou šťávu.
- Bílkovou směs naplníme do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky o průměru 3 cm.
- Mezi pusinkami necháme trochu rozestupy, protože při pečení naskočí.
- Pokud chceme pusinky na povrchu křupavé a uvnitř vláčné až lepkavé, tak je musíme sušit přibližně 1,5 hodiny v troubě zapnuté na 110 °C.
- Pokud chceme, aby byly celé křupavé, sušíme je 1 hodinu při 140 °C.
- Pusinky se mohou přechovávat i několik dnů v uzavřené nádobě.