Citronové řezy

Užijte si svěží chuť středomoří, která vás ve vzpomínkách přenese na pláž do Itálie. Citronové řezy vás nejen osvěží, ale také potěší svou poměrně rychlou přípravou.
Užijte si svěží chuť středomoří, která vás ve vzpomínkách přenese na pláž do Itálie. Citronové řezy vás nejen osvěží, ale také potěší svou poměrně rychlou přípravou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Dortová forma 20 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Pokyny
  1. Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku s práškem a vše ostatní.
  3. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě asi 15 min na 170 °C.
  4. Po upečení propícháme vidličkou a ještě horké potřeme polevou.
  5. Na polevu vše smícháme, přivedeme k varu, ihned odstavíme a řezy polejeme.
  6. Můžeme zdobit rozehřátou marmeládou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*