Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a obsahuje velké množství cukrů, bílkovin a vlákniny. Pomazánka z cizrny, jinak také humus, vydrží v ledniččce až 2 dny.
Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a obsahuje velké množství cukrů, bílkovin a vlákniny. Pomazánka z cizrny, jinak také humus, vydrží v ledniččce až 2 dny.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
250 g cizrny
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cizrna 100g suchá
    okurka 2ks sterilovaná
    sýr 50g lučina
    cibule ½ks
Pokyny
  1. Příprava pomazánky je velice jednoduchá, jen musíte začít už den předem a cizrnu namočit nejlépe přes noc. Pokud nebudete mít na přípravu předem čas, kupte si cizrnu konzervovanou, která je už měkká a připravená k okamžitému použití.
  2. Máte-li suchou cizrnu, přes noc ji namočte do vody, ráno sceďte a v čisté vodě uvařte doměkka (doporučujeme použít tlakový hrnec, cizrna v něm změkne už asi za 20 minut).
  3. Pokud budete vařit v normálním hrnci, počítejte alespoň s hodinou vaření, protože cizrna pro přípravu pomazánky musí změknout.
  4. Namáčení cizrny má za cíl její dřívější změknutí, ale také se do vody vyplaví část nadýmavých látek. Proto je důležité vodu, ve které se cizrna namáčí, vylít a na vaření použít čistou. Jakmile máme cizrnu uvařenou a zchladlou, je téměř hotovo.
  5. Cizrnu dáme do mixéru, rozmixujeme, následně přidáme sterilované okurky, lučinu, nakrájenou cibuli a trochu soli. Kdo má rád pomazánku pikantnější, může přidat 1-2 stroužky česneku.
  6. Pokud nemáte mixér, cizrnu umelte v mlýnku, okurky nastrouhejte a cibuli nakrájejte velmi najemno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*