Cizrnová pomazánka s olivami, sušenými rajčaty a čerstvým koriandrem, hummus

Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.
Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cizrna 500g uvařená
    rajčata 1lžíce sušená, nadrobno sekaná
    kapary 1lžíce nadrobno sekané
    olivy 1lžíce černé, nadrobno sekané
    olivy 1lžíce zelené, nadrobno sekané
    koriandr 1lžíce nadrobno sekaný
    pasta 1lžíce Tahini, sezamová
    římský kmín 1lžíce mletý
    citrón 2ks
Pokyny
  1. Uvařenou cizrnu s malým množstvím vody, ve které se vařila, umixujeme do hladka.
  2. Vložíme do misky a přidáme ostatní nadrobno nakrájené ingredience a koření.
  3. Vše dobře promícháme pomocí silikonové stěrky. Případně ještě dosolíme a okyselíme citronovou šťávou.
  4. Hummus by měl být výrazný po citronu a vonět by měl po mletém římském kmínu.
  5. Hummus se podává chlazený jako předkrmová pomazánka. Ideální je mazat si ho v silné vrstvě na kousky libanonského chleba, který je běžně k dostání, nebo i na křupavé toasty.

Cizrnu si namočíme přes noc do prostorného hrnce a studené vody. Svůj objem může až ztrojnásobit. Druhý den případně dolijeme vodu a vaříme pod poklicí 2–3 hodiny do měkka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*