Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěninu napříč kontinenty. Její konzumace pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi a zlepšuje obranu proti chorobám. Připravte si netradiční salát inspirovaný arabskou kuchyní s osvěžující mátou.
|
Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěninu napříč kontinenty. Její konzumace pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi a zlepšuje obranu proti chorobám. Připravte si netradiční salát inspirovaný arabskou kuchyní s osvěžující mátou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Pokud používáte suchou cizrnu, namočte ji dva dny před plánovaným grilováním.
- Večer před oslavou se můžete pustit do přípravy salátu.
- Namočenou cizrnu si uvařte dle návodu.
- Mezi tím si nakrájejte rajčata a mátu na drobno.
- Těsně před dovařením cizrny si připravte kuskus (zalijte horkou vodou, vložte do něj bujón a počkejte cca 5 min). Je třeba, aby obě dvě ingredience byly teplé.
- Cizrnu smíchejte s kuskusem, rajčaty, a mátou a na malé kostičky nakrájeným balkánským sýrem.
- Takto připravený salát dochuťte olejem, solí a pepřem dle vlastní chuti.
- Nechte jej rozležet přes noc v lednici a podávejte vychlazený.