Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
|
Lahodnou čočkovou polévku můžete připravit i jako přílohu – stačí použít méně vody. Jako samostatné jídlo ji doplňte rýží nebo salátem. Je výbornou přílohou také k masu. Použít můžete běžnou čočku, k dostání je ale i červená čočka, která je pro indickou kuchyni typická. Červenou čočku stačí propláchnout a nechat namočit na deset nebo dvacet minut, hnědou čočku nechte namočenou klidně přes noc. Solte až hotovou polévku!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Propláchnutou čočku s nakrájenou zeleninou vaříme ve vodě, doporučujeme sbírat svrchu pěnu, která se vařením vytvoří.
- Přikryjeme pokličkou a pozvolna vaříme do měkka, což trvá podle druhu čočky kolem 15 minut až půl hodiny.
- Na oleji osmahneme koření, aby se uvolnila vůně a chuť. Zamícháme do čočky a hned podáváme.