Tento recept pochází od slavného belgického čokolatiéra Dominiquea Persoone, který vyráběl čokoládové pralinky i pro členy Rolling Stones. Citrusy máčené v čokoládě zaujmou kombinací chutí a jsou i ozdobou každého stolu.
|
Tento recept pochází od slavného belgického čokolatiéra Dominiquea Persoone, který vyráběl čokoládové pralinky i pro členy Rolling Stones. Citrusy máčené v čokoládě zaujmou kombinací chutí a jsou i ozdobou každého stolu.
|
Porce
20 kusů
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
pomeranč
3ks
citrón
3ks
moučkový cukr
250g
voda
200ml
čokoláda
2tabulky
kvalitní
|
Pokyny
- Pomeranče a citrony nakrájejte i s kůrou na plátky silné asi 7 mm.
- V menším hrnci rozpusťte ve studené vodě cukr a tekutinu přiveďte k varu.
- Plátky ovoce po částech vkládejte do cukrové vody a krátce (2-3 minuty) je povařte.
- Poté je vyndejte z vody pomocí děrované lžíce – vždy je nechte nad hrncem trochu okapat – a pak je vyskládejte na rošty položené na pečicí plechy.
- Vložte do trouby rozehřáté na cca 150 °C a asi 10 minut sušte (můžete nechat uschnout i rozložené na vzduchu, jen to déle trvá).
- Mezitím rozpusťte v jiném kastrůlku tabulky čokolády. Do této polevy namáčejte usušené plátky ovoce tak, aby vždy polovina kolečka zůstala „čirá“.