Belgické čokocitrusy – originální osvěžující zákusek

Tento recept pochází od slavného belgického čokolatiéra Dominiquea Persoone, který vyráběl čokoládové pralinky i pro členy Rolling Stones. Citrusy máčené v čokoládě zaujmou kombinací chutí a jsou i ozdobou každého stolu.
Tento recept pochází od slavného belgického čokolatiéra Dominiquea Persoone, který vyráběl čokoládové pralinky i pro členy Rolling Stones. Citrusy máčené v čokoládě zaujmou kombinací chutí a jsou i ozdobou každého stolu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pomeranč 3ks
    citrón 3ks
    voda 200ml
    čokoláda 2tabulky kvalitní
Pokyny
  1. Pomeranče a citrony nakrájejte i s kůrou na plátky silné asi 7 mm.
  2. V menším hrnci rozpusťte ve studené vodě cukr a tekutinu přiveďte k varu.
  3. Plátky ovoce po částech vkládejte do cukrové vody a krátce (2-3 minuty) je povařte.
  4. Poté je vyndejte z vody pomocí děrované lžíce – vždy je nechte nad hrncem trochu okapat – a pak je vyskládejte na rošty položené na pečicí plechy.
  5. Vložte do trouby rozehřáté na cca 150 °C a asi 10 minut sušte (můžete nechat uschnout i rozložené na vzduchu, jen to déle trvá).
  6. Mezitím rozpusťte v jiném kastrůlku tabulky čokolády. Do této polevy namáčejte usušené plátky ovoce tak, aby vždy polovina kolečka zůstala „čirá“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*