Panna cotta je klasickým italským chlazeným dezertem, který v překladu znamená vařená smetana. Kromě klasické verze existuje mnoho variant s rozličnými příchutěmi. Jednoduchý dezert připravený s čokoládou je prostě dokonalý. Výběr čokolády ponecháváme jen na vás. Až tuhle dobrotu ochutnáte, věřte, že postačí jen pár soust, abyste se ocitli v sedmém nebi.
|
Panna cotta je klasickým italským chlazeným dezertem, který v překladu znamená vařená smetana. Kromě klasické verze existuje mnoho variant s rozličnými příchutěmi. Jednoduchý dezert připravený s čokoládou je prostě dokonalý. Výběr čokolády ponecháváme jen na vás. Až tuhle dobrotu ochutnáte, věřte, že postačí jen pár soust, abyste se ocitli v sedmém nebi.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do misky dáme 2 lžíce vody a rozmícháme v ní želatinu.
- Necháme 5 minut odstát (želatina by měla absorbovat veškerou tekutinu).
- Smetanu nalijeme do rendlíku a na středním plameni mírně zahříváme.
- Přidáme cukr a nalámanou čokoládu.
- Za stálého míchání přivedeme k varu.
- Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, dokud se želatina nevstřebá.
- Poté směs rozdělíme do 4 formiček, které jsme lehce vymazaly olejem (pokud neplánujeme panna cotty podávat vyklopené z formiček, můžeme vymazání olejem vynechat).
- Necháme ztuhnout 4 – 6 hodin v lednici.
- 10 minut před podáváním vyjmeme, poté vyklopíme (ale nemusíme) a ozdobíme ovocem a oříšky.