Čokoládové lanýže s kandovaným pomerančem

Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 lanýžů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    čokoláda 200g
    smetana 160g
    máslo 50g
    pomeranč 100g kůra
Pokyny
  1. V horké lázni rozpustíme máslo společně se smetanou a vanilkovou trestí. Necháme je pořádně spojit a vypneme sporák.
  2. Do horké směsi přidáme nadrobno nalámanou čokoládu a stále mícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota.
  3. Do hmoty nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru. Celou směs necháme ztuhnout, potom z hmoty vyrábíme jednotlivé malé kuličky, které vyválíme v kakau.
  4. Hotové lanýžky dáme po jednom do suché krabice a uložíme na chladné místo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*