Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
|
Čokoláda - pokrm bohů, pochoutka, které mnozí z nás umí naprosto propadnout. Ať už v dezertech, netradičně v teplé kuchyni nebo jako bonbón, umí navodit opravdu slastné pocity, které výrazně zlepšují náladu.
|
Porce
15 lanýžů
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V horké lázni rozpustíme máslo společně se smetanou a vanilkovou trestí. Necháme je pořádně spojit a vypneme sporák.
- Do horké směsi přidáme nadrobno nalámanou čokoládu a stále mícháme tak, aby nám vznikla hladká hmota.
- Do hmoty nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru. Celou směs necháme ztuhnout, potom z hmoty vyrábíme jednotlivé malé kuličky, které vyválíme v kakau.
- Hotové lanýžky dáme po jednom do suché krabice a uložíme na chladné místo.