Nadýchaný a podzimem vonící cheesecake. Připravte si podle receptu lehký, osvěžující dezert, který je na přípravu poměrně jednoduchý a rychlý. Tento cheesecake připravený z dýně, kterou můžeme díky její neutrální chuti připravovat nejen naslano, ale i na sladko. Oranžová barva dýně náplň cheesecaku zabarví a v kombinaci s čokoládou je zaručen nejen chuťový, ale i vizuální požitek při konzumaci dezertu.
|
Nadýchaný a podzimem vonící cheesecake. Připravte si podle receptu lehký, osvěžující dezert, který je na přípravu poměrně jednoduchý a rychlý. Tento cheesecake připravený z dýně, kterou můžeme díky její neutrální chuti připravovat nejen naslano, ale i na sladko. Oranžová barva dýně náplň cheesecaku zabarví a v kombinaci s čokoládou je zaručen nejen chuťový, ale i vizuální požitek při konzumaci dezertu.
|
Porce
forma o průměru 18-20 cm
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Troubu si předehřejeme na 175°C.
- Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na menší kousky.
- Rozložíme ji na plech vyložený pečicím papírem a zakápneme trochou olivového oleje.
- Dýni necháme péct 20 – 30 minut (podle velikosti kousků).
- Po upečení vložíme do nádoby, přidáme trochu vody a rozmixujeme do jemného pyré.
- Necháme vychladnout.
- Dortovou formu si vyložíme pečicím papírem (dno i stěny).
- Sušenky rozdrtíme na kousky pomocí válečku, nebo rozmixujeme.
- Přidáme máslo a prsty zpracováváme tak dlouho, dokud se máslo se sušenkami nespojí a nevznikne drobenka.
- Takto připravenou hmotu rozložíme na dno formy a upěchujeme, aby vznikla souvislá pevná vrstva.
- Dáme zapéct do trouby na 15 minut.
- V míse si smícháme mascarpone (nebo Philadelphii) s cukrem, vejci, moukou, kořením a dýňovým pyré.
- Ušleháme do hladké směsi, kterou vlijeme na předpečený sušenkový korpus.
- Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu, kterou následně navrstvíme na sýrovou směs.
- Vložíme zpět do trouby a pečeme cca 45 – 50 minut.
- Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout na mřížce.