Čokoládový dort

Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 cm dortová forma
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 150g
    čokoláda 150g
    káva instantní
    kakao 20g
    vejce 2ks
    jogurt 150ml bílý
    jedlá soda 1špetka
Pokyny
  1. Nalámanou čokoládu nechte rozpustit v kastrůlku, přidejte lžíci kávy a máslo.
  2. Pak v jedné míse smíchejte mouku, prášek, kakao, cukr a sodu. V jiné nádobě smíchejte vejce s jogurtem.
  3. Čokoládu stáhněte z plotny a vlijte společně s vaječnou směsí do mouky.
  4. Po promíchání vám vznikne tekutá hmota, kterou vlijete do vymazané dortové formy a pečete hodinu a půl při teplotě na 160 °.
  5. Vychladlý korpus opatrně rozřízněte a potřete višňovou marmeládou, kterou smíchejte s griotkou a troškou teplé vody (griotka nemusí být). Oba díly pak spojte.
  6. Dort polejte čokoládovou polevou, kterou si připravíte ve vodní lázni tak, že nalámanou čokoládu zalijeme vařící smetanou.
  7. Postupně se za stálého míchání vytvoří hladká poleva, kterou dokončíme dort.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*