Myslíte si, že jde o krémový čaj? Pak jste na omylu. Cream Tea je anglická odpolední svačinka sestávající z tradičního malého skotského pečiva (Scones) s džemem a clotted cream, neboli sráženou smetanou.
|
Myslíte si, že jde o krémový čaj? Pak jste na omylu. Cream Tea je anglická odpolední svačinka sestávající z tradičního malého skotského pečiva (Scones) s džemem a clotted cream, neboli sráženou smetanou.
|
Porce
300 ml
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
225g
tip 00
mléko
150ml
máslo
50g
studené
krupicový cukr
35g
kypřící prášek
3lžička
sůl
3/4lžičky
vejce
1ks
|
Pokyny
- Smícháme mouku, kypřicí prášek a sůl.
- Měkké máslo nakrájíme na velmi malé kousky, přimícháme do směsi a zapracujeme do drobenky.
- Poté přidáme cukr, mléko a mícháme vařečkou, dokud nevytvoříme lepivé těsto.
- Na pomoučeném vále těsto promneme a vyválíme na cca 2,5 cm tlustý plát.
- Vykrájíme z něj přibližně 5 cm široká kolečka, která vložíme na plech a potřeme je rozšlehaným vajíčkem.
- V troubě předehřáté na 200 °C pečeme 10 až 15 minut, nebo dokud nevyběhnou a nejsou lehce zlatavé na povrchu.
- Scones potřeme marmeládou a smetanou (pokud nemáme pravý anglický clotted cream můžeme použit mascarpone).
Jíme ještě teplé.