Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.
|
Do octa nemusíte nakládat jen „nudné“ okurky. Mnohem zajímavější bude třeba kombinace naložené cukety s rajčaty a cibulkami.
|
Porce
2x 500 ml
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
cuketa
500g
rajčata
250g
cherry
cibule
200g
malá
česnek
4stroužky
pepř
10kuliček
rozmarýn
2snítky
sůl
1lžička
třtinový cukr
1lžíce
vinný ocet
120ml
olivový olej
100ml
|
Pokyny
- Cuketu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibulky oloupejte a spolu s rajčaty propíchejte párátky. Stroužky česneku také oloupejte a rozpulte.
- Kostičky cukety poduste s octem, rozmarýnem, česnekem, pepřem, solí a cukrem. Nechte vychladnout a pak vložte do sklenic. Přidejte rajčata a cibulky a zalijte olivovým olejem.
- Sklenice uzavřete a nechte 2-3 dny odpočívat na chladném místě.