Scones patří k tradičnímu anglickému pečivu k odpolednímu čaji, které se podává s marmeládou a smetanou. Letní verze podle receptu na Jakvkuchyni.cz, kterou jsme pro vás připravili, obsahuje cuketu, díky které bude těsto pěkně vláčné, a červený rybíz, který dodá dezertu svěžest.
|
Scones patří k tradičnímu anglickému pečivu k odpolednímu čaji, které se podává s marmeládou a smetanou. Letní verze podle receptu na Jakvkuchyni.cz, kterou jsme pro vás připravili, obsahuje cuketu, díky které bude těsto pěkně vláčné, a červený rybíz, který dodá dezertu svěžest.
|
Suroviny
hladká mouka
200gramů
rybíz
100gramů
červený
cukr
80gramů
pískový
máslo
80gramů
studené
cuketa
80gramů
nastrouhané
bílý jogurt
70gramů
řecký
prášek do pečiva
1lžíce
s vinným kamenem
vejce
1ks
vanilkový extrakt
1lžička
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 200°C, plech vyložíme pečícím papírem.
- Ve větší míse smícháme sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a cukr.
- Přidáme nadrobno nakrájené studené máslo a vypracujeme drobenku.
- V menší misce prošleháme vejce, řecký jogurt a vanilkový extrakt.
- Mokrou směs zamícháme do sypkých surovin, přidáme najemno nastrouhanou cuketu a vypracujeme kompaktní těsto – pozor, těsto je hutnější.
- Nakonec opatrně zapracujeme kuličky červeného rybízu.
- Těsto přeneseme na plech a postupně tvarujeme do kruhu. Ostrým nožem, nebo kráječem na pizzu, rozkrojíme neupečené těsto na osminy a mírně je od sebe oddělíme - předem nakrojené trojúhelníčky půjdou pěkně oddělit.
- Nakonec dáme upéct, pečeme 15-20 minut, dokud těsto nezezlátne.
- Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.