Cuketové scones s rybízem

Scones patří k tradičnímu anglickému pečivu k odpolednímu čaji, které se podává s marmeládou a smetanou. Letní verze podle receptu na Jakvkuchyni.cz, kterou jsme pro vás připravili, obsahuje cuketu, díky které bude těsto pěkně vláčné, a červený rybíz, který dodá dezertu svěžest.
Scones patří k tradičnímu anglickému pečivu k odpolednímu čaji, které se podává s marmeládou a smetanou. Letní verze podle receptu na Jakvkuchyni.cz, kterou jsme pro vás připravili, obsahuje cuketu, díky které bude těsto pěkně vláčné, a červený rybíz, který dodá dezertu svěžest.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hladká mouka 200gramů
    rybíz 100gramů červený
    cukr 80gramů pískový
    máslo 80gramů studené
    cuketa 80gramů nastrouhané
    bílý jogurt 70gramů řecký
    prášek do pečiva 1lžíce s vinným kamenem
    vejce 1ks
    vanilkový extrakt 1lžička
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 200°C, plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve větší míse smícháme sypké suroviny – mouku, prášek do pečiva a cukr.
  3. Přidáme nadrobno nakrájené studené máslo a vypracujeme drobenku.
  4. V menší misce prošleháme vejce, řecký jogurt a vanilkový extrakt.
  5. Mokrou směs zamícháme do sypkých surovin, přidáme najemno nastrouhanou cuketu a vypracujeme kompaktní těsto – pozor, těsto je hutnější.
  6. Nakonec opatrně zapracujeme kuličky červeného rybízu.
  7. Těsto přeneseme na plech a postupně tvarujeme do kruhu. Ostrým nožem, nebo kráječem na pizzu, rozkrojíme neupečené těsto na osminy a mírně je od sebe oddělíme - předem nakrojené trojúhelníčky půjdou pěkně oddělit.
  8. Nakonec dáme upéct, pečeme 15-20 minut, dokud těsto nezezlátne.
  9. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*