Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
|
Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
rajčatový protlak
50ml
debrecínka
8plátků
vepřové maso
4plátky
česnek
2stroužky
cibule
1ks
krupicový cukr
1lžička
hladká mouka
1lžíce
koření
grilovací
|
Pokyny
Příprava masa
- Připravíme si vepřové maso a důkladně ho naklepeme.
- Na každý plátek položíme 2 debrecínky a vše zabalíme do pevné ruličky.
- Vezmeme si zapékací mísu a nalijeme do ní 2 lžíce oleje (popřípadě vložíme špek) a 1 dcl vody.
- Dále nakrájíme česnek a cibuli na tenké plátky a umístíme do mísy.
- Do takto připravené nádoby přidáme závitky vložímte do předehřáté trouby.
- Pečeme přibližně 45 minut, dokud závitky hezky nezměknou.
Příprava zálivky
- Než budou závitky hotové, připravíme si zálivku.
- Ta se skládá z rajčatového protlaku, 4 dcl osolené vody, cukru, mouky a pro dochucení můžeme přidat nastrouhaný proužek česneku.
- Zálivkou podlejeme závitky se směsí z česneku a cibule. Závitky musíme z mísy na chvíli vyjmout a po přidání zálivky je opět do mísy vrátíme a prohřejeme.
- Hotové závitky se hodí k rýži, k bramborům i ke knedlíkům - příloha je čistě ve vaší režii.