Domácí bezlepkové těstoviny

Jak si doma jednoduše připravit recept na domácí bezlepkové těstoviny prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
Jak si doma jednoduše připravit recept na domácí bezlepkové těstoviny prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
280 g těstovin
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 250g bezlepková
    vejce 2ks
    voda podle potřeby
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, přidáme 2 vejce, pár lžic vody a špetku soli.
  2. Vše důkladně promícháme, spojíme v těsto a zakápneme kapkou oleje.
  3. Rukama na vále těsto důkladně propracujeme a necháme odpočinout minimálně hodinu.
  4. Vytvoříme 3 díly a vyválíme každý zvlášť na pomoučněném vále. Těsto mírně podsypeme buď bezlepkovou směsí anebo škrobem.
  5. Připravené placky dáme na čistou utěrku a necháme chvíli zaschnout, ale nepřeschnout - těsto by se lámalo.
  6. Těsto můžeme nakrájet na čtverečky, nebo na široké nudle.
  7. Při vaření by na každých 100 g těstovin měl přijít 1 litr vody a uvádí se cca 10 g soli (možno i víc).
  8. Vodu přivedeme k varu, osolíme a vložíme těstoviny. Ty hned zamícháme a vaříme cca 2–3 minuty podle velikosti. Uvařené těstoviny scedíme a podáváme.
V případě polévkových nudlí zaschlé placky nakrájíme na pruhy asi 3 cm široké, naskládáme je na sebe a krájíme na slabé nudličky. Nakrájené nudličky necháme pořádně dosušit a pak můžeme i uchovat v dóze.

Skořápky od vajec patří do kompostu či bioodpadu. Plata od vajec třídíme do sběrných nádob na třídění papíru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*