Čerstvě upečené pečivo dokáže provonět celou kuchyň. Dosáhnout ale toho, aby chutnalo jako od pekaře, však bývá někdy dost zapeklité a mnohdy se u jeho pečení natrápíme. Na druhou stranu máme ale přesnou představu, co pečivo obsahuje, a můžeme si do něj přidat oblíbená semínka a po pár pečeních určitě vyladíme vše k dokonalosti.
|
Čerstvě upečené pečivo dokáže provonět celou kuchyň. Dosáhnout ale toho, aby chutnalo jako od pekaře, však bývá někdy dost zapeklité a mnohdy se u jeho pečení natrápíme. Na druhou stranu máme ale přesnou představu, co pečivo obsahuje, a můžeme si do něj přidat oblíbená semínka a po pár pečeních určitě vyladíme vše k dokonalosti.
|
Porce
12 rohlíků
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Obě mouky smícháme, přidáme sůl, přilijeme trochu vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
- Přilijeme 200 ml vlažné vody s olejem a pomocí hnětače vypracujeme těsto.
- Po troškách přiléváme vodu – nemusíme použít všechnu.
- Vykynuté těsto propracujeme na vále.
- Odřezáváme kousky, které vytáhneme do trojúhelníků a od základny k vrcholu stočíme do rohlíku.
- Položíme na plech lehce vytřený olejem a necháme 10 kynout.
- Rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem a hustě posypeme lněnými semínky.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200°C do tmavě zlatavé barvy.