Domácí celozrnné rohlíky

Čerstvě upečené pečivo dokáže provonět celou kuchyň. Dosáhnout ale toho, aby chutnalo jako od pekaře, však bývá někdy dost zapeklité a mnohdy se u jeho pečení natrápíme. Na druhou stranu máme ale přesnou představu, co pečivo obsahuje, a můžeme si do něj přidat oblíbená semínka a po pár pečeních určitě vyladíme vše k dokonalosti.
Čerstvě upečené pečivo dokáže provonět celou kuchyň. Dosáhnout ale toho, aby chutnalo jako od pekaře, však bývá někdy dost zapeklité a mnohdy se u jeho pečení natrápíme. Na druhou stranu máme ale přesnou představu, co pečivo obsahuje, a můžeme si do něj přidat oblíbená semínka a po pár pečeních určitě vyladíme vše k dokonalosti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 rohlíků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 300g celozrnná pšeničná
    voda 300ml
    mouka 200g chlebová žitná
    droždí 21g 1/2 balíčku
    olej 1lžíce
    sůl 1lžička
    semínka lněná, na posypání
    vejce na potření
Pokyny
  1. Obě mouky smícháme, přidáme sůl, přilijeme trochu vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Přilijeme 200 ml vlažné vody s olejem a pomocí hnětače vypracujeme těsto.
  3. Po troškách přiléváme vodu – nemusíme použít všechnu.
  4. Vykynuté těsto propracujeme na vále.
  5. Odřezáváme kousky, které vytáhneme do trojúhelníků a od základny k vrcholu stočíme do rohlíku.
  6. Položíme na plech lehce vytřený olejem a necháme 10 kynout.
  7. Rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem a hustě posypeme lněnými semínky.
  8. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C do tmavě zlatavé barvy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*