Tajemství je v pomalém vaření. Když tuto zeleninovou pomazánku necháte jemně probublávat, odmění se vám hlubokou a rafinovanou chutí. Je skvělá na chléb i k masu.
|
Tajemství je v pomalém vaření. Když tuto zeleninovou pomazánku necháte jemně probublávat, odmění se vám hlubokou a rafinovanou chutí. Je skvělá na chléb i k masu.
|
Porce
300 ml
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
paprika
1kg
červená
chilli
3ks
paprika
třtinový cukr
250g
ocet
300ml
balsamico
|
Pokyny
- Červené papriky a chilli papričky odstraníme jádřince, nakrájíme na stejnoměrné menší kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi v menším kastrůlku.
- Vaříme pomalu asi 40 minut pod poklicí, pak vše umixujeme do hladké konzistence a propasírujeme přes jemné síto. Necháme vychladnout a skladujeme v lednici.