Pokud chystáte silvestrovskou oslavu, neměla by vám chybět chlebová bageta. Křupavé chlebové těsto povznese vaše chuťové pohárky do nových sfér.
|
Pokud chystáte silvestrovskou oslavu, neměla by vám chybět chlebová bageta. Křupavé chlebové těsto povznese vaše chuťové pohárky do nových sfér.
|
Porce
1 bageta
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cukr utřete s droždím a nechte vzejít kvásek.
- Ten pak pečlivě smíchejte s moukou a ostatními ingrediencemi.
- Těsto je třeba pořádně prohníst, ideálně rukama.
- Těsto nechte pořádně vykynout.
- Takto připravené těsto rozdělte na čtyři bochánky, ze kterých vytvarujte bagety.
- Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem ještě jednou vykynout (cca na 1 hodinu).
- Vykynuté bagety potřete vejcem smíchaným s trochou mléka a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C na 12 minut.