Domácí dalamánky

Kdo by odolal domácímu pečivu? Dalamánky jsou velmi oblíbené a když si je doma čerstvě upečete, jsou úžasně nadýchané a křupavé. A ta vůně, která se při jejich pečení line kuchyní, se ničemu nevyrovná… Jak na to?
Kdo by odolal domácímu pečivu? Dalamánky jsou velmi oblíbené a když si je doma čerstvě upečete, jsou úžasně nadýchané a křupavé. A ta vůně, která se při jejich pečení line kuchyní, se ničemu nevyrovná… Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 dalamánků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 320g hladká
    voda 250ml vlažná
    mouka 200g žitní chlebová
    olej 120ml
    sůl 2lžičky
    cukr 1lžička třtinový
    droždí 1balíček sušené
    kmín na posypání
Pokyny
  1. V míse promícháme suché suroviny, přidáme k nim olej a vodu a uhněteme těsto.
  2. Zasypeme ho trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 3 hodiny.
  3. Jakmile je těsto vykynuté, rozdělíme jej na 8 kousků.
  4. Z každého kousku vytvoříme váleček ve tvaru dalamánku.
  5. Plech vyložíme pečicím papírem, uložíme dalamánky a necháme 30 minut dokynout.
  6. Pomocí ostrého nože nakonec dalamánky několikrát nařízneme.
  7. Lehce je potřeme vodou a posypeme kmínem.
  8. Dalamánky pečeme v troubě předehřáté na 185 °C asi 30 minut.
  9. Jakmile jsou zlatavé i ze spodní části, vyjmeme je a přesuneme na rošt, aby zcela vychladly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*