Kdo by odolal domácímu pečivu? Dalamánky jsou velmi oblíbené a když si je doma čerstvě upečete, jsou úžasně nadýchané a křupavé. A ta vůně, která se při jejich pečení line kuchyní, se ničemu nevyrovná… Jak na to?
|
Kdo by odolal domácímu pečivu? Dalamánky jsou velmi oblíbené a když si je doma čerstvě upečete, jsou úžasně nadýchané a křupavé. A ta vůně, která se při jejich pečení line kuchyní, se ničemu nevyrovná… Jak na to?
|
Porce
8 dalamánků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V míse promícháme suché suroviny, přidáme k nim olej a vodu a uhněteme těsto.
- Zasypeme ho trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 3 hodiny.
- Jakmile je těsto vykynuté, rozdělíme jej na 8 kousků.
- Z každého kousku vytvoříme váleček ve tvaru dalamánku.
- Plech vyložíme pečicím papírem, uložíme dalamánky a necháme 30 minut dokynout.
- Pomocí ostrého nože nakonec dalamánky několikrát nařízneme.
- Lehce je potřeme vodou a posypeme kmínem.
- Dalamánky pečeme v troubě předehřáté na 185 °C asi 30 minut.
- Jakmile jsou zlatavé i ze spodní části, vyjmeme je a přesuneme na rošt, aby zcela vychladly.