Džem z hroznového vína je výborný například k sýrům. Jeho příprava je přitom velmi snadná. Jak si vyrobit domácí džem z hroznů vinné révy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
|
Džem z hroznového vína je výborný například k sýrům. Jeho příprava je přitom velmi snadná. Jak si vyrobit domácí džem z hroznů vinné révy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
dle množství hroznů
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
hroznové víno
1kg
červené nebo bílé
cukr
½kg
nebo jiného sladidla dle naší chuti a zvyklostí
citrón
½ks
šťáva
|
Pokyny
- Hrozny pečlivě omyjeme a oddělíme od stopky.
- Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody.
- Na slabém ohni vaříme asi 15 minut a průběžně odstraňujeme vzniklou pěnu.
- Poté směs přecedíme a dvakrát propasírujeme.
- Nakonec vaříme s cukrem a citronovu šťávou až do zhoustnutí.
- Vzniklý džem vložíme do čistých sklenic, které obrátíme dnem vzhůru až do vychladnutí.
TIP od Jakvkuchyni.cz: hroznový džem můžeme také ochutit kořením. Vyzkoušejme například vanilku, badyán, skořici, hřebíček nebo trochu chilli.
Jak třídit sáčky od cukru? Pokud je sáček čistě z papíru, šup s ním do modrého kontejneru. Biologicky rozložitelný odpad, jako jsou stopky a větvičky od hroznů, patří do bioodpadu, nebo na kompost.