Výroba domácího jogurtu není nic složitého, zvládne to každý. Našli jsme 2 způsoby, záleží jen na nás, jaký si zvolíme.
|
Výroba domácího jogurtu není nic složitého, zvládne to každý. Našli jsme 2 způsoby, záleží jen na nás, jaký si zvolíme.
|
Porce
1 litr jogurtu
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mléko zahřejeme přibližně na 80 °C. Pozor! Nesmí se vařit.
- Poté ho zchladíme na 40 °C. Můžeme ho vložit do hrnce se studenou vodou.
- Část mléka odebereme a zbylou rozmixujeme ručním mixérem spolu s jogurtem.
- Vzniklou směs nalijeme do zbylého mléka, které by si mělo stále uchovávat teplotu 40 °C a důkladně promícháme.
- Hotovou směs umístíme do perfektně vyčištěných sklenic s víčkem a uzavřeme.
- Sklenice umístíme na teplé místo - do peřin nebo na radiátor a necháme přibližně 5 až 6 hodin odpočívat.
- Ve sklenicích by se nám měl vytvořit hustý jogurt.
- Máme hotovo.
Domácí jogurt si můžeme připravit také pomocí jogurtovače. Postup je naprosto identický, rozdíl je pouze v tom, že nám jogurty “nezrají” v peřinách ani na radiátoru, ale v samotném jogurtovači.