Domácí krémový sýr

Milujete čerstvě upečený chléb namazaný smetanovým sýrem? Pak není nic jednoduššího, než si ho připravit doma. Cenově vyjde příprava této dobroty mnohem levněji a ještě ji můžete přizpůsobit svým chuťovým buňkám!
Milujete čerstvě upečený chléb namazaný smetanovým sýrem? Pak není nic jednoduššího, než si ho připravit doma. Cenově vyjde příprava této dobroty mnohem levněji a ještě ji můžete přizpůsobit svým chuťovým buňkám!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
300 g sýru
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sůl nemusí být
    sklenice ideálně s víkem
    čistá utěrka
Pokyny
  1. Smetanu smíchejte s bílým jogurtem. V této fázi můžete, ale nemusíte směs dosolit.
  2. Směs nalijte do utěrky vložené do sklenice a zavíčkujte.
  3. Z jogurtu bude pomalu odkapávat syrovátka a utěrka celá navlhne. Proto dejte volné konce utěrky na víčko sklenice a upevněte je např. gumičkou. Takto připravenou sklenici vložte do lednice.
  4. Po pár hodinách utěrku povytáhněte, aby se spodní část nenamáčela v odkapané syrovátce.
  5. Druhý den vytáhněte sklenici z lednice, vyjměte sýr a máte hotovo.

Tento čerstvý sýr patří mezi ty nejzdravější, protože obsahuje pouze mléko a smetanu. Má nízký obsah soli a díky tomu se z něho vápník v organismu ideálně vstřebá. Nezrající sýry mají zároveň i nejmenší podíl tuku v sušině a jsou proto nejlepší volbou pro ty, kteří si hlídají svou hmotnost. Hotový sýr je výborný i jako základ pro výrobu nejrůznějších pomazánek nebo smetanových dezertů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*