Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!
|
Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
Stripsy
- Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Nachystáme si plech, vyložíme jej alobalem a potřeme olivovým olejem.
- Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na proužky.
- Na pánvi s trochou olivového oleje opražíme mandle, které odstavíme a necháme vychladnout. Pak je prsty rozdrobíme.
- Do jedné misky nachystáme mouku, do druhé rozklepneme vejce a rozšleháme s trochou vody. Mandle dáme do třetí nádoby.
- Stripsy pokládáme na plech a dáme je péct na cca 15–20 minut.
Dip
- Smícháme všechny ingredience a přendáme je do menší misky.
- Hotové stripsy podáváme teplé a namáčíme je v dipu.