Lahodné, jemné, šťavnaté těstoviny s omáčkou z cheddaru potěší vaše chuťové pohárky. Rychlý recept přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Lahodné, jemné, šťavnaté těstoviny s omáčkou z cheddaru potěší vaše chuťové pohárky. Rychlý recept přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejprve uvaříme těstoviny na skus, hotové slijeme a dáme do větší mísy.
- Sýr nastrouháme najemno a necháme stranou.
- V hrnci zpěníme máslo, ke kterému potom přisypeme mouku. Mícháme a jakmile začne mouka růžovět, pokračujeme za stálého míchání v přilévání mléka.
- Necháme mírně svařit a jakmile začne mléko houstnout, přisypeme cca 2/3 strouhaného sýra.
- Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, hořčici a špetku soli.
- Na mírném plameni míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
- Olejem vymažeme zapékací mísu.
- S hotovými těstovinami smícháme větší část bešamelu, zbytek použijeme na přelití těstovin.
- Připravené těstoviny přendáme do zapékací misky a zalijeme zbytkem sýrového bešamelu.
- Vše vložíme do trouby předehřáté na 250 °C.
- Po 8 minutách posypeme zbytkem strouhaného sýra a dáme zapéct na dalších 8-10 minut. Teplotu ovšem snížíme na 200 °C.
TIP od Jakvkuchyni.cz: můžeme například s nasekanou petrželkou. Když si je budeme chtít ozvláštnit, přidejme do bešamelu i utřený česnek.
Plastový obal od těstovin patří do sběrné nádoby na plasty označené žlutou samolepkou.