Domácí Mac and Cheese těstoviny

Lahodné, jemné, šťavnaté těstoviny s omáčkou z cheddaru potěší vaše chuťové pohárky. Rychlý recept přináší Jakvkuchyni.cz!
Lahodné, jemné, šťavnaté těstoviny s omáčkou z cheddaru potěší vaše chuťové pohárky. Rychlý recept přináší Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    těstoviny 500g semolinová kolínka
    mléko 250ml
    sýr 200g Cheddar
    olej 15ml
    máslo 15g
    mouka 1lžíce hladká
    hořčice 1lžíce plnotučné
Pokyny
  1. Nejprve uvaříme těstoviny na skus, hotové slijeme a dáme do větší mísy.
  2. Sýr nastrouháme najemno a necháme stranou. 
  3. V hrnci zpěníme máslo, ke kterému potom přisypeme mouku. Mícháme a jakmile začne mouka růžovět, pokračujeme za stálého míchání v přilévání mléka. 
  4. Necháme mírně svařit a jakmile začne mléko houstnout, přisypeme cca 2/3 strouhaného sýra.
  5. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, hořčici a špetku soli. 
  6. Na mírném plameni míchejte, dokud se sýr nerozpustí. 
  7. Olejem vymažeme zapékací mísu.
  8. S hotovými těstovinami smícháme větší část bešamelu, zbytek použijeme na přelití těstovin. 
  9. Připravené těstoviny přendáme do zapékací misky a zalijeme zbytkem sýrového bešamelu. 
  10. Vše vložíme do trouby předehřáté na 250 °C. 
  11. Po 8 minutách posypeme zbytkem strouhaného sýra a dáme zapéct na dalších 8-10 minut. Teplotu ovšem snížíme na 200 °C. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: můžeme například s nasekanou petrželkou. Když si je budeme chtít ozvláštnit, přidejme do bešamelu i utřený česnek. 

Plastový obal od těstovin patří do sběrné nádoby na plasty označené žlutou samolepkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*