K přípravě domácí majonézy budete potřebovat jen pár dostupných surovin a ruční mixér. Použijte co nejkvalitnější vajíčka. Suroviny musejí mít stejnou teplotu, aby se vytvořila emulze.
|
K přípravě domácí majonézy budete potřebovat jen pár dostupných surovin a ruční mixér. Použijte co nejkvalitnější vajíčka. Suroviny musejí mít stejnou teplotu, aby se vytvořila emulze.
|
Suroviny
žloutky
2ks
olivový olej
200ml
hořčice
2lžíce
cukr
1špetka
|
Pokyny
- Vložte všechny suroviny do vysoké sklenice a tyčovým mixérem je pomalu rozšlehejte, zvedejte jej ze dna nahoru.
- Pokud nemáte výkonný mixér, přilévejte olivový olej postupně a vždy počkejte, až se dávka oleje zapracuje.
- Z majonézy pak jednoduchým přidáním nasekané cibule a okurek vytvoříte tatarku.
delam majonezu stejne,ale i s bilkem je uzasna a mnohem lehci
Dobrý den Iveto, děkujeme Vám za tip! 🙂