Domácí majonéza

I doma si můžeme připravit vlastní lahodnou majonézu s pečlivě vybranými surovinami. Domácí čerstvá majonéza připravená podle receptu od Jakvkuchyni.cz určitě potěší naše chuťové pohárky.
I doma si můžeme připravit vlastní lahodnou majonézu s pečlivě vybranými surovinami. Domácí čerstvá majonéza připravená podle receptu od Jakvkuchyni.cz určitě potěší naše chuťové pohárky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
200 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vejce 2ks žloutky
    hořčice 1lžíce dijonská
    ocet 1lžička
Pokyny
  1. V misce rozšleháme metličkou žloutky s dijonskou hořčicí.
  2. Přisypeme sůl a pepř.
  3. Pomalu přilijeme ocet a za stálého míchání přidáváme po kapkách oba dva oleje.
  4. Vše společně mícháme, dokud nezačne majonéza houstnout, dokud nebude mít správnou konzistenci.

TIP od Javkuchyni.cz: Nevyhazujte zbylý olej ze sušených rajčat, zkuste si z něj připravit v duchu zero waste vaření vynikající domácí majonézu. Jak na to poradíme v seriálu Vaříme beze zbytku v receptu Majonéza z oleje ze sušených rajčat a batátové hranolky.

Použitý olej z vaření nebo smažení by neměl končit ve dřezu, ani v toaletě. Nejlepší je použít vhodnou nádobu, do které můžeme použitý olej slít, a až se naplní, tak ji odnést do sběrného dvora, příp. ji vytřídit do speciálního kontejneru pro kuchyňských tuků a olejů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*