Vyrobit si vlastní domácí zmrzlinu je velmi snadné a rychlé. V mrazáku díky tomu vždy najdeme chlazenou pochoutku bez přidaných barviv, sladidel a éček. Mňam!
|
Vyrobit si vlastní domácí zmrzlinu je velmi snadné a rychlé. V mrazáku díky tomu vždy najdeme chlazenou pochoutku bez přidaných barviv, sladidel a éček. Mňam!
|
Porce
2 zmrzliny
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mango i broskve oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- ⅔ směsi smícháme s bílým jogurtem a rozmixujeme v mixéru.
- Do rozmixované směsi přimícháme zbylé nakrájené ovoce.
- Ovocné pyré rozdělíme do formiček na muffiny, posypeme rozdrcenými pistáciemi a zapíchneme do něj skořici.
- Ta nám poslouží místo nanukového dřívka.
- Vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.
TIP
Mango i broskve můžeme nahradit jakýmkoliv jiným ovocem. Vyzkoušejme to, které nám zrovna roste na zahradě - mohou to být jahody, maliny, borůvky, třešně nebo meruňky. Z exotického ovoce si pochutnáme například na banánu, papáje nebo kiwi.
Po oloupání manga nám zbude hrstka slupek a jedna velká pecka. Pokud preferujete přístup zero waste (maximální využití zdrojů), pak tento bioodpad nevyhazujte! Z pecky si můžeme vypěstovat mango v květináči, na vypěstování manga z pecky je na internetu k dispozici spousta návodů. Využít můžeme i pečlivě omytou slupku z manga (klidně i v octovém roztoku), kterou můžeme rozmixovat do smoothie, polévky nebo do guláše. Další tipy na vaření s minimálním množstvím bioodpadu najdete v seriálu Vaříme beze zbytku, kde se o recepty podělili ti nejlepší čeští šéfkuchaři.