Domácí nudle do polévky

Chcete si připravit vlastní polévkové nudličky? Není nic jednoduššího, pusťte se do jejich přípravy podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Chcete si připravit vlastní polévkové nudličky? Není nic jednoduššího, pusťte se do jejich přípravy podle receptu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
120 g nudlí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 100 - 110g hrubá
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Mouku nasypáme na vál na hromádku, uprostřed kopečku uděláme důlek a vyklepneme do něj vajíčko.
  2. Vidličkou začneme vajíčko promíchávat a postupně přimíchávat mouku.
  3. Jakmile už to vidličkou nepůjde, přejdeme na práci rukama. Zpracujeme ho do tuhého, nelepivého těsta. Pokud se příliš drobí, přidáme pár kapek vody, pokud se moc lepí, přidáme trošičku mouky.
  4. Hotové těsto ještě chvilku hněteme, potom zabalíme do igelitového sáčku a necháme čtvrt hodiny odpočívat.
  5. Odpočinuté těsto rozkrojíme na poloviny a každou zvlášť vyválíme válečkem na lehce pomoučněném vále.
  6. S těstem pracujeme ve všech směrech a vyválené těsto by mělo být tak tenké, že pod ním bude prosvítat utěrka.
  7. Podložte obě vyválená těsta utěrkou a necháme proschnout. Trvá to půl až třičtvrtě hodiny.
  8. Placka by měla být suchá, ale ne úplně, těsto by mělo jít ohnout a nezlomit se.
  9. Těsta nakrájejte na cca 5 cm široké pruhy a složte na sebe. Ostrým nožem je podél kratší strany krájíme na co nejtenčí nudličky.
  10. Nakrájené nudličky rozprostřeme v tenké vrstvě na utěrce a necháme doschnout, nejlépe přes noc. Pak schováme do uzavíratelné nádoby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*