Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem.
Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie.
Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
|
Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem.
Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie.
Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
|
Suroviny
kuřecí játra
400g
máslo
50g
cibule
1ks
střední
česnek
1stroužek
tymián
1snítka
červené víno
100ml
|
Pokyny
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a na másle orestujeme dozlatova. Přidáme tymián, očištěná kuřecí játra nakrájená na kostičky, zakápneme červeným vínem a opečeme na pánvi. Aby nám játra neztvrdla, dochutíme je solí a pepřem až na závěr a necháme vychladnout. Po vychladnutí směs s játry dobře rozmixujeme, naplníme formičky, zakryjeme fólií nebo alobalem a necháme ztuhnout v lednici.