Domácí preclíky

Domácí preclíky se mohou zdát na první pohled složité na přípravu, ale vůbec tomu tak není, právě naopak. Skvělé je, že vám při jejich přípravě mohou pomoci děti. Preclíky jsou vynikající jen tak s máslem, ale můžete je podávat i jako slané pohoštění k vínu nebo pivu.
Domácí preclíky se mohou zdát na první pohled složité na přípravu, ale vůbec tomu tak není, právě naopak. Skvělé je, že vám při jejich přípravě mohou pomoci děti. Preclíky jsou vynikající jen tak s máslem, ale můžete je podávat i jako slané pohoštění k vínu nebo pivu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 preclíků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 720g hladká
    voda 225ml
    mléko 150ml
    máslo 60g rozpuštěné
    sůl 10g
    cukr 10g krupicový
    droždí 1sáček instantní
Potření
    vejce 1ks žloutek
Na posypání:
    sůl hrubozrnná
Pokyny
  1. V kastrůlku ohřejte mléko a vodu, přidejte cukr. Do vlažné tekutiny nasypte droždí a nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy dejte mouku a sůl.
  3. Následně přidejte kvásek a máslo.
  4. Uhněťte těsto – mělo by být nelepivé a trochu hutnější.
  5. Těsto přendejte do mísy a nechte na teplém místě vykynout.
  6. Jakmile je těsto vykynuté, předehřejte troubu na 230 °C.
  7. Těsto rozdělte na 12 kusů.
  8. Vyválejte z nich 50 cm dlouhé proužky a smotejte z nich preclík.
  9. Preclíky dejte na plech vyložený pečicím papírem.
  10. Nakonec je potřete žloutkem a posypte (solí, mákem, sezamovým semínkem – záleží na vás).
  11. Pečte cca 20 minut dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*