Pálivá omáčka sriracha s typickým orlem ve znaku se stala nedílnou součástí jídelníčku těch z nás, kdo milují pikantní jídla. Snadno si ji můžete vyrobit sami, bez použití barviv nebo konzervantů. Barvu jí dodají chilli papričky a nepotřebujete ji konzervovat, protože zmizí rychlostí blesku.
|
Pálivá omáčka sriracha s typickým orlem ve znaku se stala nedílnou součástí jídelníčku těch z nás, kdo milují pikantní jídla. Snadno si ji můžete vyrobit sami, bez použití barviv nebo konzervantů. Barvu jí dodají chilli papričky a nepotřebujete ji konzervovat, protože zmizí rychlostí blesku.
|
Porce
500 ml srirachy
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Papriky omyjeme, odstraníme zelené konce, rozpůlíme a odstraníme semínka. Oloupeme česnek.
- Výše uvedené suroviny rozmixujeme do hladka v robotu a přidáváme postupně cukr, sůl a vodu.
- Vzniklou směs dáme do skleněné nádoby a zakryjeme potravinářskou fólií.
- Směs necháme na teplém místě kvasit. Obvykle to trvá 3–4 dny.
- Po uplynutí doby dáme pastu spolu s octem do mixéru a opět promixujeme.
- Srirachu skladujeme v lednici ve skleněné nádobě.
Recept připravila blogerka Romana
Originální Sriracha má ve znaku kohouta, nikoli orla…