Domácí sušené hovězí maso

Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.
Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1,5 kg masa
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 1, 5kg roštěná
    omáčka worcestrová
    koření grilovací
Pokyny
  1. Horkou vodou si umyjeme ruce, důkladně opláchneme maso, nakrájíme ho na malé kousíčky ( 2 až 3 mm silné).
  2. Přimícháme do něj veškeré koření.
  3. Množství je na nás, ale solí nešetříme.
  4. Obalené maso přelijeme worcestrovskou a sojovou omáčkou.
  5. Směs překryjeme alobalem a necháme 10 hodin v lednici odležet.
  6. Nyní nastal čas na samotné sušení.
  7. Využijeme sušičku, nebo horkovzdušnou troubu, a zhruba po 10 hodinách máme hotovo.
  8. Přejeme dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*