Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.
|
Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.
|
Porce
1,5 kg masa
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
hovězí maso
1, 5kg
roštěná
omáčka
worcestrová
koření
grilovací
|
Pokyny
- Horkou vodou si umyjeme ruce, důkladně opláchneme maso, nakrájíme ho na malé kousíčky ( 2 až 3 mm silné).
- Přimícháme do něj veškeré koření.
- Množství je na nás, ale solí nešetříme.
- Obalené maso přelijeme worcestrovskou a sojovou omáčkou.
- Směs překryjeme alobalem a necháme 10 hodin v lednici odležet.
- Nyní nastal čas na samotné sušení.
- Využijeme sušičku, nebo horkovzdušnou troubu, a zhruba po 10 hodinách máme hotovo.
- Přejeme dobrou chuť!