Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
|
Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Papričky očistíme (odřízneme stopky a vyndáme semínka) a nakrájíme je na malé kousky.
- Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme papričky spolu s česnekem, cibulí, solí, pepřem a cukrem a restujeme společně 5 minut.
- Poté přilijeme ocet a necháme chvíli odpařit. Dolijeme vodu a vaříme asi 30 minut, aby byly papričky měkké - téměř rozvařené a většina tekutiny vyvařená.
- Případně ještě dochutíme solí a pepřem.
- Omáčku necháme vychladnout a nakonec ji rozmixujeme dohladka.
Tip od Jakvkuchyni.cz: pokud ji chceme úplně hladkou, tak ji přepasírujeme přes jemné síto nebo plátýnko.Omáčku dáme do čistých sklenic a uskladníme v lednici.
Až spotřebujeme vinný ocet, skleněnou láhev umyjeme a můžeme znovu použít (re-use), nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, konkrétně sklo patří do sběrných nádob určených k třídění skla. Věděli jste, že díky svým vlastnostem můžeme skleněný odpad recyklovat do nekonečna?