Češi jsou národem houbařů a v letních měsících jsou naše lesy plné rozmanitých hub. Pokud vás již omrzela klasická praženice a hledáte novou inspiraci, vyzkoušejte tento recept. Kořeněné brambory a houby, zalité vaječnou směsí – takový je tradiční houbovec z jižních Čech.
|
Češi jsou národem houbařů a v letních měsících jsou naše lesy plné rozmanitých hub. Pokud vás již omrzela klasická praženice a hledáte novou inspiraci, vyzkoušejte tento recept. Kořeněné brambory a houby, zalité vaječnou směsí – takový je tradiční houbovec z jižních Čech.
|
Porce
4 – 6 porcí
|
Doba přípravy
90 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibulku.
- Přidáme houby, kmín a dusíme doměkka.
- Ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
- Pekáč, nebo formu, vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Střídavě vrstvíme nakrájené brambory a dušené houby.
- V misce rozšleháme vejce se solí a mlékem a přelijeme směs v pekáči.
- Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut.