Možná si ji ještě pamatujeme ze školky, nebo z dob, kdy vám ji připravovala babička. Pomazánka z droždí patří mezi recepty, které bychom mohli jednoduše nazvat "za málo peněz hodně muziky" a je to skutečně tak! Droždí je totiž neskutečně zdravé a právě v drožďové pomazánce chutná opravdu skvěle. Zkuste ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Možná si ji ještě pamatujeme ze školky, nebo z dob, kdy vám ji připravovala babička. Pomazánka z droždí patří mezi recepty, které bychom mohli jednoduše nazvat "za málo peněz hodně muziky" a je to skutečně tak! Droždí je totiž neskutečně zdravé a právě v drožďové pomazánce chutná opravdu skvěle. Zkuste ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
čerstvé droždí
2kostky
vejce
2ks
cibule
1ks
jarní cibulka
na dokončení
|
Pokyny
- Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na oleji.
- Když je cibule lehce zlatavá, přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Dále přidáme vejce, plátek másla, sůl a pepř a mícháme, dokud nezačne směs houstnout.
- Do pomazánky můžeme přidat také nakrájenou jarní cibulku, můžeme ji ale použít i jen na ozdobu.
TIP od Jakvkuchyni.cz: podáváme ji s čerstvým pečivem, zkuste třeba:
podmáslový chléb;
dýňový chléb;
kváskový chléb;
domácí housky či chlebové bagety.