Drožďové knedlíčky

Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky.
Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 knedlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 50g
    mouka 5lžic polohrubá
    strouhanka 2lžíce
    vejce 1ks
    cibule 1ks
    droždí 1kostka
    bylinky podle libosti
Pokyny
  1. Na pánvi rozpustíme máslo.
  2. Nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme ji.
  3. Když cibule zesklovatí, přisypeme droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit.
  4. Droždí pak necháme vychladnout.
  5. Následně přidáme strouhanku, vejce, sůl a bylinky.
  6. Z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme přibližně 5 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*