Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    cibule 1ks
    olivový olej 5lžic
    tymián 3lžičky
    hladká mouka 2lžíce
    sladká paprika 1lžíce
    chilli 1/2lžičky mleté
Pokyny
  1. V kastrolu rozehřejeme olej a na mírném plameni osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Hlívu nakrájíme na malé kousky a přidáme ji spolu s tymiánem k cibuli.
  3. Za občasného míchání opékáme cca 10 minut.
  4. Přidáme mletou papriku a chilli, promícháme a ještě asi minutu opékáme.
  5. Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.
  6. Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku a necháme ji trochu vychladnout.
  7. Postupně ji vmícháme do polévky a necháme několik minut povařit.
  8. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*