Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 – 5 porcí
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Maso nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
- Když je maso hezky hnědé, tak ho podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka (bude to trvat cca 30 minut).
- V druhé pánvi také rozehřejme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli spolu se slaninou.
- Kapustu očistíme, nakrouháme (košťál vyřízneme), přendáme do cedníku, trochu promačkáme prsty a nakonec spaříme 1 litrem vařící vody.
- Kapustu poté přidáme k cibulovo- slaninovému základu, dáme nasekaný česnek a chvíli společně opékáme.
- Nakonec přilijeme maso spolu s veškerou tekutinou.
- Zamícháme, podlijeme a dusíme do měkka (cca 20 minut).
- Nakonec zahustíme moukou a ještě pár minut povaříme.
Pokud si koupíme kapusty v plastovém obalu, vytřiďme ho do žlutého kontejneru na plasty. Slupky česneku můžeme vytřídit do bioodpadu, zato odřezky masa patří do směsného odpadu. Pokud si nejste při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na seriál Deník třídičky Irči.