Dušená vepřová plec v mrkvi s novými brambory

Dušené vepřové maso v mrkvi je klasika, kterou asi někdy ochutnal každý z nás. Recept, který bude chutnat malým i velkým přináší Jakvkuchyni.cz!
Dušené vepřové maso v mrkvi je klasika, kterou asi někdy ochutnal každý z nás. Recept, který bude chutnat malým i velkým přináší Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vepřové maso 1kg plec
    vývar 600ml zeleninový, příp. voda
    mrkev 500g
    hladká mouka 2lžíce
    cibule 1ks větší
    ghí olej
Pokyny
  1. V hlubší pánvi rozpálíme lžíci ghí, nebo oleje, a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. Nakrájené maso přidáme k cibuli, osolíme, opepříme a začneme restovat.
  4. Maso smažíme, dokud se nepaří všechna voda, kterou pustilo.
  5. Přisypeme mouku a ještě chvíli společně opékáme.
  6. Maso podlijeme částí vývaru/vodou (doléváme ho průběžně) a dusíme asi 40 minut.
  7. Nakonec k masu přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou mrkev, opět dle potřeby podlijeme a dále dusíme ještě asi 20 minut, aby byla měkká i mrkev.
  8. Dochutíme citronovou šťávou solí a pepřem.
  9. Podáváme s novými, ve slupce vařenými brambory, které posypeme čerstvou petrželkou.

Slupky od mrkve a cibule můžeme využít při vaření vývaru. Vytřídit je můžeme na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad. Díky tomu umožníme efektivní využití bioodpadu, který se může přeměnit ve výživnou zeminu, nebo na energii k vytápění či ohřevu vody. Třídění odpadu má smysl!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*