Dušené kuře z jednoho hrnce s čerstvou šalvějí a paprikami, kuřecí pilaf

Jídla z jednoho hrnce jsou jednoduchá, nenáročná na přípravu a výsledek je vždy skvělý. Pokud hledáte recept na večeři, která vám nezabere mnoho času, ale vaši rodinu ohromí, toto dušené kuře je tou pravou volbou.
Jídla z jednoho hrnce jsou jednoduchá, nenáročná na přípravu a výsledek je vždy skvělý. Pokud hledáte recept na večeři, která vám nezabere mnoho času, ale vaši rodinu ohromí, toto dušené kuře je tou pravou volbou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuře 1ks
    máslo 120g
    mrkev 80g nakrájená na kostičky
    paprika 1ks červená a žlutá, nakrájená na kostičky
    cibule 1ks nakrájená nadrobno
    česnek 2stroužky nakrájený na plátky
    voda 280ml
    šalvěj 1hrst
    petržel 1lžíce
Pokyny
  1. Zapneme troubu na 140 °C. Na plotnu připravíme větší litinový hrnec, přidáme do něho máslo nebo olej a po jeho ohřátí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, papriky, česnek a smažíme pouze do sklovita.
  2. Pak přidáme kuřecí kousky a krátce vše podusíme.
  3. Přisypeme rýži, promícháme tak, aby se dobře promastila, a ihned přilijeme vodu.
  4. Osolíme, aby nám tekutina po ochutnání připadala spíše více slaná, za stálého míchání přivedeme k mírnému varu.
  5. Přidáme hrst čerstvé šalvěje, plochou petržel, zamícháme, stáhneme z ohně, přiklopíme poklicí (poklice musí dobře sedět nebo použijeme jako těsnicí víko alobal) a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 25 minut.
  6. Po vyjmutí z trouby odklopíme a lehce promícháme vidličkou nebo silikonovou stěrkou a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*