Jídla z jednoho hrnce jsou jednoduchá, nenáročná na přípravu a výsledek je vždy skvělý. Pokud hledáte recept na večeři, která vám nezabere mnoho času, ale vaši rodinu ohromí, toto dušené kuře je tou pravou volbou.
|
Jídla z jednoho hrnce jsou jednoduchá, nenáročná na přípravu a výsledek je vždy skvělý. Pokud hledáte recept na večeři, která vám nezabere mnoho času, ale vaši rodinu ohromí, toto dušené kuře je tou pravou volbou.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Zapneme troubu na 140 °C. Na plotnu připravíme větší litinový hrnec, přidáme do něho máslo nebo olej a po jeho ohřátí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, papriky, česnek a smažíme pouze do sklovita.
- Pak přidáme kuřecí kousky a krátce vše podusíme.
- Přisypeme rýži, promícháme tak, aby se dobře promastila, a ihned přilijeme vodu.
- Osolíme, aby nám tekutina po ochutnání připadala spíše více slaná, za stálého míchání přivedeme k mírnému varu.
- Přidáme hrst čerstvé šalvěje, plochou petržel, zamícháme, stáhneme z ohně, přiklopíme poklicí (poklice musí dobře sedět nebo použijeme jako těsnicí víko alobal) a vložíme do předehřáté trouby na zhruba 25 minut.
- Po vyjmutí z trouby odklopíme a lehce promícháme vidličkou nebo silikonovou stěrkou a podáváme.