Dýně hokaido pečená na rozmarýnu a česneku

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Dýni hokaido si můžeme dopřát jako přílohu k masu, nebo třeba jako zdravou svačinku. Její příprava je snadná a velkou výhodou je, že dýni hokaido nemusíme loupat. Zapečená s česnekem a rozmarýnem podle receptu od Jakvkuchyni.cz chutná skvěle!
Dýni hokaido si můžeme dopřát jako přílohu k masu, nebo třeba jako zdravou svačinku. Její příprava je snadná a velkou výhodou je, že dýni hokaido nemusíme loupat. Zapečená s česnekem a rozmarýnem podle receptu od Jakvkuchyni.cz chutná skvěle!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    dýně 1ks červená, hokaido
    česnek 4stroužky
    olej olivový
Pokyny
  1. Dýni pečlivě umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na menší kusy.
  2. V míse smícháme dýni, sůl, pepř, oloupaný česnek a olivový olej.
  3. Takto připravenou dýni rozprostřeme na pekáč vyložený pečicím papírem a posypeme rozmarýnem.
  4. Pečeme na 200 °C asi 40 minut.

Tip od Jakvkuchyni.cz: dýni podáváme s domácím dipem, nebo s masem. Pokud chceme, můžeme k dýni na pekáč přihodit také brambory, mrkev, cibuli, červenou řepu a jedlé kaštany. Rázem vykouzlíme výbornou a zdravou večeři. 

Kam se zbylým olejem z pekáčku? Do dřezu? Do záchodu? Ani omylem! Tuky a oleje je nejlepší postupně slévat do vhodné nádoby, a pak je vytřídit do speciálních nádob určených k třídění jedlých tuků a olejů. Jejich tříděný sběr musí obce dle platné legislativy obyvatelům zajistit. Až bude nádoba plná, stačí ji odnést do speciálního kontejneru, případně do sběrného dvora.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*