Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
|
Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
|
Porce
1 forma biskupský chlebíček
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 170°C.
- Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme, nebo vyložíme pečicím papírem.
- V míse smícháme mouky, cukr, med, koření, přidáme olej, vodu, vejce a sůl.
- Vše dokonale promícháme do hladké směsi.
- Stěrkou vmícháme brusinky.
- Těsto nalijeme do připravené formy a posypeme dýňovými semínky.
- Pečeme cca 45 – 50 minut.
- Vyzkoušíme špejlí, jestli je chlebíček upečený, špejle musí být po vytažení suchá.
- Necháme vychladnout.