S nadcházejícím podzimem přichází období dýní a dýňových receptů. Dýně se v posledních letech stala velmi populární a oblíbenou surovinou. Kromě polévky či rizota lze z dýně připravit i skvělé saláty. Kromě dýně jsme do něj použili růžičkovou kapustu, dýňová semínka a ořechy a sladkou chuť jsme doplnili slaným grilovacím sýrem. Salát je chutnější, pokud je podávaný teplý, nicméně i za studena je vynikající. Jak na to?
|
S nadcházejícím podzimem přichází období dýní a dýňových receptů. Dýně se v posledních letech stala velmi populární a oblíbenou surovinou. Kromě polévky či rizota lze z dýně připravit i skvělé saláty. Kromě dýně jsme do něj použili růžičkovou kapustu, dýňová semínka a ořechy a sladkou chuť jsme doplnili slaným grilovacím sýrem. Salát je chutnější, pokud je podávaný teplý, nicméně i za studena je vynikající. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
dýně
1ks
hokaidó
kapusta
100gramů
růžičková
feta
100gramů
na grilování
medvědí česnek
3stroužky
dýňová semínka
2lžíce
cibule
1 ks
ořechy
hrst
pekanové
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
|
Pokyny
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Dýni Hokkaidó rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na tenké plátky, nebo na kostky. Slupku z dýně loupat nemusíme, protože při pečení změkne, ale pokud by vadila, oloupeme ji.
- Růžičkové kapusty omyjeme a rozpůlíme.
- Plech vyložíme pečicím papírem.
- Poklademe dýní, cibulí, růžičkovou kapustou a nakrájeným česnekem.
- Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
- Poklademe na plátky nakrájeným sýrem feta.
- Vložíme do trouby předehřáté na 200° C.
- Pečeme 20 – 30 minut, dokud nebude zelenina měkká.
- Před podáváním posypeme dýňovými semínky a nakrájenými pekanovými ořechy.
- Nakonec můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.