Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kotrč 1ks
    cibule 1ks
    sádlo 3lžíce
    hladká mouka 1/2lžíce
    paprika 2lžičky sladká
    česnek 1stroužek
    vývar 1litr
    voda 1l
Pokyny
  1. Všechny záhyby houby důkladně očistíme od jehličí a nečistot a namočíme na 15 minut do studené osolené vody. C
  2. ibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a utřeme.
  3. Kotrče vyjmeme z vody a na prkénku nakrájíme na malé kousky.
  4. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli, posypeme ji mletou paprikou, promícháme a pak přidáme mouku.
  5. Umícháme jíšku, kterou postupně ředíme vodou. Dolijeme celý litr vývaru, vsypeme nakrájeného kotrče a vaříme 20-30 minut.
  6. Na závěr polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem.
  7. Chcete-li mít polévku jemnější, přidejte před koncem vaření 3 lžíce smetany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*