Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
|
Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Všechny záhyby houby důkladně očistíme od jehličí a nečistot a namočíme na 15 minut do studené osolené vody. C
- ibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a utřeme.
- Kotrče vyjmeme z vody a na prkénku nakrájíme na malé kousky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli, posypeme ji mletou paprikou, promícháme a pak přidáme mouku.
- Umícháme jíšku, kterou postupně ředíme vodou. Dolijeme celý litr vývaru, vsypeme nakrájeného kotrče a vaříme 20-30 minut.
- Na závěr polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem.
- Chcete-li mít polévku jemnější, přidejte před koncem vaření 3 lžíce smetany.