Chystáte se na posezení s kamarády a přemýšlíte, co byste měli připravit na zakousnutí k pivu nebo k vínu? Mají vaši přátelé rádi něco pikantního? Pokud ano, připravte jim pálivé papričky smažené v pivním těstíčku. A samozřejmě k jejich zapití podávejte dobře vychlazené pivo.
|
Chystáte se na posezení s kamarády a přemýšlíte, co byste měli připravit na zakousnutí k pivu nebo k vínu? Mají vaši přátelé rádi něco pikantního? Pokud ano, připravte jim pálivé papričky smažené v pivním těstíčku. A samozřejmě k jejich zapití podávejte dobře vychlazené pivo.
|
Porce
15 feferonek
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Do misky nasypeme trochu mouky a papričky v ní obalíme.
- Připravíme si těstíčko na obalování.
- Žloutky oddělíme od bílků.
- Žloutky prošleháme s moukou, přidáme pivo a máslo, vymícháme hladké těsto a osolíme.
- Pokud je příliš řídké, přidáme mouku, v opačném případě naředíme ještě trochou piva, nebo vody.
- Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme do těstíčka.
- V pánvi rozpálíme olej, kápneme do něj trochu těstíčka – když se začne smažit, olej je správně rozpálený.
- Papričky ponoříme do těstíčka a ihned je smažíme z každé strany 1 – 2 minuty.
- Odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.
- Ihned podáváme a zapíjíme pivem!